DÖBBENET! Kiderült, hogy ki a felelős a Hableány tragédiájáért! Ez okozta a balesetet és a sok ember halálát:


Komoly eljárási hibák láttak napvilágot a dunai hajótragédiával kapcsolatban, azonban mára letisztázódott, hogy ki is felelős valójában a tragédiáért. - mondta Magyar György.

Bejelenthetem, hogy eredményekkel alátámasztva tudjuk igazolni, hogy a Hableány kapitánya alkohol és enyhe kábítószer hatása alatt állt. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és állapította meg a tényállást majd átadta az illetékes ügyészségnek.

A 24.hu számolt be arról, hogy Magyar György szerint igen komoly eljárási hibák derültek ki a Hableány tragédiájával kapcsolatban. A hajó matrózának családját képviselő ügyvéd elmondta, hogy az egyik fekete doboz adatai eltűntek, ugyanis nem kérték be rögtön a Hableány elsüllyedését követően, a rajta tárolt adatok pedig három nap után automatikusan törlődnek.

A hatóságok további információkat egyelőre nem közöltek. A cikkünket folyamatosan frissítjük...

Minket mindenesetre felháborít, hogy hogy veheti egy kapitány a bátorságot ahhoz, hogy ennyi ember életét kockáztatta azzal, hogy alkoholt és kábítószert fogyaszt. Önök szerint hogyan lehetne megelőzni ezt? Ugyanis a kapitányokat közel sem ellenőrzik olyan fokozottan,mint az autóvezetőket.