Elég volt!! Nem tűröm ezt tovább! Lenéznek minket, a gyerekeimet folyton leköpik és bántják csak azért, mert cigányok vagyunk! Most betelt a pohár magyarok...

Elég volt!! Nem tűröm ezt tovább! Lenéznek minket, a gyerekeimet folyton leköpik és bántják csak azért, mert cigányok vagyunk! Most betelt a pohár magyarok...


Kedves mindenki!

Egy ideje tervezem, hogy megírom ezt a levelet és most eljött az a pillanat, amikor már nem bírom tovább magamban tartani!

Itt a településen - Salgótarjánon, ahol lakunk cigány családként már a kezdetek óta, kinéznek minket. Engem és a gyerekeimet. Pedig mi a dolgos cigány "fajtából" valóak vagyunk. Erre tanítom és nevelem mindkét gyermekemet is. Igen, ÉN kimerem mondani. Én is lenézem a cigányság azon részét, akik nem akarnak tenni semmit azért, hogy egy kicsit jobb életük legyen. Nem mennek el dolgozni, még akkor sem, ha sokszor lenne rá lehetőségük. Sok egészséges fiatal inkább leszázalékoltatja magát, hogy még véletlenül se kelljen valamiféle munkát végeznie. Ehelyett, egész hónapban csak azt várják, hogy mikor érkezik már a segély!

Én napi 8 órát dolgozok összeszerelő üzemben, a férjem pedig a mezőgazdaságban. Mindketten azért hajtunk, hogy a gyermekeinket el tudjuk tartani és ne kelljen semmiben sem hiányt szenvedniük. 8 éves kis fiamat, Alexandert egyfolytában bántják, lenézik és leköpik az osztálytársai, legalábbis egy része, akik általában Magyarok! Kislányommal sem sokkal jobb a helyzet..

Nem akarok semmilyen faji vitát elindítani, sose volt szándékom, de ha már a rendőrség se nekünk kedvez, akkor mit tegyek? Akármilyen panasszal fordulok a helyi iskola vezetőségéhez szavaim süket fülekre találnak.. nem mondják ki.. csak a hátam mögött.. tudom.. érzem.. azért mert Cigány vagyok.. és mert a gyermekim is azok..! Szomorú látni, hogy így tekint ránk a Magyarság nagy része.. (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) de megvagyunk pecsételve.

Mitévő legyen tehát a kitörni vágyó Cigány? Elvagyok keseredve..
Köszönöm, hogy elolvastátok levelem.
Farkas Rozália

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!