BOTRÁNY! Balog Zoltán Miniszter könnyelmű kijelentése sokaknál kiverte a biztosítékot! "Miért ekkora probléma?! Ha tehetném én is 72 éves koromig dolgoznék mert.."

BOTRÁNY! Balog Zoltán Miniszter könnyelmű kijelentése sokaknál kiverte a biztosítékot! "Miért ekkora probléma?! Ha tehetném én is 72 éves koromig dolgoznék mert.." Balog Zoltán kijelentette, hogy: "A 2019-es költségvetésben nem tervezünk újabb nyugdíjemelést, aminek gazdasági okai vannak. Egyelőre be kell érni ennyivel, de igyekszünk a tőlünk és az államkasszától mérhetően a legtöbbet megadni nyugdíjasainknak."

2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal nőttek a nyugdíjak: ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az öregségi, az özvegyi és a szülői nyugdíj, az árvaellátás, a baleseti hozzátartozók nyugellátása, a baleseti járadék, a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint minden más, a nyugdíjhoz kötött támogatás is ezzel a 2,7 százalékkal növekedett. ( Ami egyébként kevesebb! mint az éves infláció.)A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj legfeljebb havi 93 540 forintig folyósítható együtt ettől az évtől A rokkantsági járadék havi összege 37 350 forint lett.


Balog Zoltán Miniszter beszélt a tervezett nyugdíjkorhatár emelésről, amiről csak annyit mondott, "Hogy muszáj meglépni, az ország és a fiatal nemzedék érdekében, és ha tehetné ő is dolgozna akár 72 éves koráig."- nyilatkozta a frakció gyűlésen a miniszter.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!