A 25 éves fiúnk autóbalesetben elhunyt, most pedig utcára kerülünk az összetört autó devizahitele miatt. Kilátástalan a helyzetünk, mégis mit tehetünk most?️

A 25 éves fiúnk autóbalesetben elhunyt, most pedig utcára kerülünk az összetört autó devizahitele miatt. Kilátástalan a helyzetünk, mégis mit tehetünk most?️Mostanra már mindenüket elveszíthetik, mert a gyermekük koporsójává vált autó devizahitel-tartozása miatt hamarosan kilakoltatják őket. A fiú kőműves segédként dolgozott, és autója hitelét ebből fizette, de egy esős téli napon kisodródott az Opel Tigrával, és szörnyethalt. A kocsin ekkor még 730 ezer forint hitel volt, 80 ezres törlesztő részletekkel. Még el sem temették, a bank már követelte a teljes összeget a szülőktől, akik adóstársak voltak.

Hiába kérte a család, hogy más konstrukcióban törlesszenek, mert havi 80 ezret nem tudnak kifizetni, a bank ragaszkodott ahhoz, hogy a megkötött szerződés alapján fizessenek. Mostanra megindult a végrehajtás, amiből az derült ki, hogy 3 millióval tartoznak, pedig még azt a pénzt is befizették, amit az összetört autóért kaptak a baleset után. A totálkáros Opelből csak a lámpa maradt meg.

A család élete romba dőlt, és nem elég, hogy fiúkat elvesztették, most már a házukat is elvinné a bank. A pénzintézetet nem érdekeli a haláleset, sem az a levél, amit az édesanya írt, és nem érdekli őket, hogy heteken belül elveszítik a házukat is. A legabszurdabb az, hogy a ház értéke nem éri el a hárommilliót, ezért ha utcára kerülnek, még hajléktalanként is a bank adósai maradnak. Hiába dolgozik reggeltől estig takarítóként alig ötvenezer forintért az elkeseredett édesanya, úgy tűnik ebben az életben már csak a tragédiák jutnak neki.

Ez a kilátástalan helyzet sajnos nem egyedi, hiszen országszerte több ezer család létbiztonsága függ hajszálon, mert végrehajtók hada vár a kilakoltatásokra, és adják el potom pénzekért az adósok egész élete munkájának eredményét. A bankok pedig kérlelhetetlenek, és sajnos teljesen jogszerű az, amit ilyenkor és hasonló esetekben tesznek.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!